Dzisiaj jest: Sobota, 20.10.2018 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Makowiec japoński


23.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

japońska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 40 dag  maku
  • 20 dag  masła
  • 25-35 dag  cukru pudru
  • 8 sztuk jajek
  • 80 dag  jabłek
  • 20 dag  kaszy manny
  • 1 łyżka  proszku do pieczenia
  • kilka kropli olejku migdałowego
  • 10-15 dag  ulubionych bakalii
  • 100 g  czekolady
  • kilka łyżek mleka

Sposób przyrządzania:

  1. Mak sparz, odcedź, wystudź i zmiel trzykrotnie. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Dodawaj po jednym żółtku, a następnie włóż mak.
  2. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połącz kaszę mannę, proszek do pieczenia, olejek migdałowy i bakalie. Połącz wszystko z masą makową, a na koniec dodaj ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszaj.
  3. Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy (20 x 30 cm). Piecz 60 minut w temperaturze 180 st. C. Ostudź i polej polewą czekoladową (rozpuść czekoladę w kilku łyżkach mleka).
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE