Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 750 g malin
- 350 g twarogu śmietankowego
- 5 łyżek cukru
- 250 ml śmietany kremówki
- 1/4 szklanki syropu malinowego
- sok i skórka otarta ze sparzonej cytryny
- 6 łyżek żelatyny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Zmiksuj połowę malin i przetrzyj je przez sito. Do powstałej masy dodaj twaróg, cukier, syrop, sok i skórkę z cytryny i zmiksuj.
- Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości przegotowanej wody. Schłodzoną śmietanę ubij. Do żelatyny dodaj kilka łyżek bitej śmietany i wymieszaj.
- Wymieszaj żelatynę z pozostałą bitą śmietaną, masą twarogową oraz całymi malinami. Powstałą masę rozłóż do foremek i wstaw na 3 godziny do lodówki.
Źródło przepisu: Palce Lizać