Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Marmolada czereśniowa z płatkami migdałowymi


06.07.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Dobra rada: przed zalaniem owoców syropem dobrze jest wyjąć goździki i cynamon, dzięki temu będziemy mieć większą kontrolę nad smakiem.

1 porcja dla: 1 - 6 osób


Składniki

  • 2 kg  wydrylowane czereśnie
  • 200 g  cukier
  • 50 ml  woda
  • 50 g  płatki migdałowe
    Bakalland
  • 1 laska  laska cynamonu
  • 4 sztuki  goździki

Sposób przyrządzania:

  1. Cukier, goździki oraz laskę cynamonu zalewamy wodą i gotujemy aż cukier się rozpuści, a masa zgęstnieje.
  2. Wydrylowane i oczyszczone owoce zalewamy syropem cukrowym i gotujemy na małym ogniu, stale mieszając, aby owoce nie przywarły do dna garnka. Gotujemy do momentu, jak masa zgęstnieje, a owoce staną się szkliste.
  3. Na koniec dodajemy płatki migdałowe Bakalland. Gotową marmoladę przekładamy do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut.



Przepis dodany przez:

annimka

Posty : 0

Przepisy: 12


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE