Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Miodowe gruszki z żurawiną


08.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki twarde gruszki
  • 4 łyżki  miodu gryczanego
  • 1 sztuka cytryna
  • 6 łyżek  dżemu żurawinowego
  • 2 łyżki  roztopionego masła
  • 1 łyżeczka  startego imbiru
  • kieliszek brandy

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki umyj, obierz ze skórki i przekrój na pół. Następnie wydrąż łyżeczką gniazda nasienne i skrop owoce sokiem z cytryny oraz alkoholem.
  2. Tak przygotowane gruszki posmaruj miodem wymieszanym z imbirem i ułóż na tackach do grillowania przekrojoną częścią do dołu. Grilluj 5-6 minut.
  3. Po tym czasie gruszki odwróć na drugą stronę. Ponownie posmaruj mieszanką miodu z masłem. W miejsce po nasionach włóż żurawinę. Piecz 7-8 minut, aż gruszki będą miękkie.
  4. Podawaj gorące, posypane pokrojoną skórką pomarańczową.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE