Dzisiaj jest: Wtorek, 19.06.2018 Imieniny: Gerwazego i Protazego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Miodowe gruszki z żurawiną


08.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki twarde gruszki
  • 4 łyżki  miodu gryczanego
  • 1 sztuka cytryna
  • 6 łyżek  dżemu żurawinowego
  • 2 łyżki  roztopionego masła
  • 1 łyżeczka  startego imbiru
  • kieliszek brandy

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki umyj, obierz ze skórki i przekrój na pół. Następnie wydrąż łyżeczką gniazda nasienne i skrop owoce sokiem z cytryny oraz alkoholem.
  2. Tak przygotowane gruszki posmaruj miodem wymieszanym z imbirem i ułóż na tackach do grillowania przekrojoną częścią do dołu. Grilluj 5-6 minut.
  3. Po tym czasie gruszki odwróć na drugą stronę. Ponownie posmaruj mieszanką miodu z masłem. W miejsce po nasionach włóż żurawinę. Piecz 7-8 minut, aż gruszki będą miękkie.
  4. Podawaj gorące, posypane pokrojoną skórką pomarańczową.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE