Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Mrożone banany z masą orzechową


09.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2-3 łyżki  płatków owsianych błyskawicznych
  • 2 sztuki banany
  • 50 g  gorzkiej czekolady
  • 100 g  masła orzechowego solonego

Sposób przyrządzania:

  1. Dobrze schłodzone w lodówce banany pokrój wzdłuż w grubsze plasterki.
  2. Po dwa plastry przekładaj masłem orzechowym. Rozłóż na tacy wyłożonej papierem woskowanym. Bananowe przekładańce wstaw do zamrażarki na 1-2 godz.
  3. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Wyjmij z lodówki bananowe przekładańce. Każdy polej czekoladą i posyp płatkami owsianymi, ponownie wstaw do zamrażarki. Wyciągnij kilka minut przed podaniem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE