Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Muffinki czekoladowe z bananami


09.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 100 g  masła
  • 160 g  brązowego cukru
  • 200 g  mąki
  • 3 łyżki  kakao
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki  sody oczyszczonej
  • 1 szczypta  soli
  • 2 sztuki jajka
  • 100 ml  oleju rzepakowego
  • 2 sztuki dojrzałe banany
  • 50 g  mlecznej czekolady

Sposób przyrządzania:

  1. Masło utrzyj z brązowym cukrem. Nie przerywając ucierania stopniowo dodawaj po jednym jajku.
  2. W osobnej misce wymieszaj suche składniki i następnie dodawaj je stopniowo do masła utartego z jajkami i cukrem. Banany rozgnieć widelcem, dodaj je do ciasta i wymieszaj.
  3. Gotowe ciasto rozłóż do papilotek do połowy ich wysokości. Wierzch posyp pokrojoną czekoladą.
  4. Piecz 25 minut w 180 st. C. Gotowe muffinki udekoruj bitą śmietaną i owocami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Mała Mi

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE