Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.11.2019 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Muffinki z budyniem


23.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 szklanki  mąki pszennej
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka  sody oczyszczonej
  • 120 g  drobnego cukru do wypieków
  • 2 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  oleju słonecznikowego
  • 300 g  kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
    Dodatkowo
  • 1 sztuka budyń śmietankowy

Sposób przyrządzania:

  1. Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu, ale zmniejsz ilość mleka do 350 ml. Lekko przestudź.
  2. Ciasto: W jednym naczyniu wymieszaj mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cukier. W drugiej misce wymieszaj jajka, olej i śmietanę. Połącz suche i mokre składniki.
  3. Na blasze rozłóż papilotki i nakładaj do nich na przemian ciasto, budyń i znów trochę ciasta.
  4. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C. Przestudź i wyjmij z foremek.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE