Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Murzynek


26.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  mąki
  • 1 sztuka mały proszek do pieczenia
  • 4 sztuki jajka
  • 1 kostka  margaryny
  • 5 łyżek  wody
  • 1.5 szklanek  cukru
  • 5 łyżek  gorzkiego kakao
  • bułka tarta

Sposób przyrządzania:

  1. Margarynę rozpuść w dość dużym garnku. Wlej do niej wodę, dodaj cukier i kakao. Trzymaj 5 minut na małym ogniu od chwili, gdy pojawią się bąbelki.
  2. Odlej 1/3 szklanki masy czekoladowej na polewę, a resztę ostudź.
  3. Gdy masa będzie miała temperaturę pokojową, dodaj jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
  4. Ciasto przełóż do formy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piecz 40 minut w temperaturze 170 st. C. Gdy ciasto już ostygnie polej je polewą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE