Dzisiaj jest: Sobota, 14.12.2019 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Mus jagodowy


03.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  świeżych lub mrożonych jagód (lub innych owoców jagodowych)
  • 1 sztuka duży gęsty bałkański jogurt
  • 1/2 szklanki  kremówki
  • 4 łyżki  brązowego cukru
  • 3 łyżki  cukru pudru
  • 4 łyżki  likieru jagodowego
  • 4 łyżki  serka waniliowego
  • owoce do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Jagody rozgnieć widelcem, dodaj brązowy cukier oraz likier. Odstaw na 15 minut.
  2. Kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Bitą śmietanę połącz z jogurtem i 3 łyżkami jagód.
  3. Do miseczek nałóż masę jogurtową i przykryj owocami. Deser podawaj udekorowany łyżką serka waniliowego i owocami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE