Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Mus jagodowy


03.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  świeżych lub mrożonych jagód (lub innych owoców jagodowych)
  • 1 sztuka duży gęsty bałkański jogurt
  • 1/2 szklanki  kremówki
  • 4 łyżki  brązowego cukru
  • 3 łyżki  cukru pudru
  • 4 łyżki  likieru jagodowego
  • 4 łyżki  serka waniliowego
  • owoce do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Jagody rozgnieć widelcem, dodaj brązowy cukier oraz likier. Odstaw na 15 minut.
  2. Kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Bitą śmietanę połącz z jogurtem i 3 łyżkami jagód.
  3. Do miseczek nałóż masę jogurtową i przykryj owocami. Deser podawaj udekorowany łyżką serka waniliowego i owocami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE