Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Pączkowe muffiny


04.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 1.75 szklanek  mąki pszennej
  • 1.5 łyżeczek  proszku do pieczenia
  • 1 szczypta  soli
  • 1/2 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki  cynamonu
  • 1/3 szklanki  oleju
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 1 sztuka jajko
  • 3/4 szklanki  mleka
    Dodatkowo
  • 60 g  roztopionego masła
  • 1/2 szklanki  drobnego cukru
  • 1 łyżka  cynamonu

Sposób przyrządzania:

  1. W jednym naczyniu wymieszaj suche składniki, a w drugim mokre. Suche wsyp do mokrych i połącz (masa nie musi być gładka).
  2. Formę do muffinek wyłóż papilotkami lub wysmaruj masłem i napełnij ciastem. Piecz 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C.
  3. Obtocz muffiny w roztopionym maśle, a następnie w cukrze wymieszanym z cynamonem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE