Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2019 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Pancakes z prażonymi jabłkami i cynamonem


05.02.2017
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Dobrym pomysłem na słodkie śniadania i pyszne desery są puszyste amerykańskie naleśniki, czyli pancakes. To bardzo prosta w przygotowaniu potrawa, która nie tylko wyśmienicie smakuje, ale również dodaje energii na całą resztę dnia. Pancakes świetnie komponują się w połączeniu z masłem orzechowym, czekoladą, a także z prażonymi jabłkami.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 słoik  jabłka prażone
  • 1.5 szklanek  mleko
  • 2 szklanki  mąka pszenna
  • 2 sztuki  jajka
  • 2 łyżki  masło
  • 2 łyżki  cukier trzcinowy
  • 2 łyżeczki  proszek do pieczenia
  • 4 łyżki  syrop klonowy
  • 3 łyżki  cynamon
  • 1 szczypta  sól
  • olej kokosowy

Sposób przyrządzania:

  1. W misce dokładnie mieszamy ze sobą jajka, mleko, mąkę, sól, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia oraz roztopione masło.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, a następnie na jej powierzchni formułujemy nieduże placki. Dokładnie przypiekamy je z każdej strony, aż do pojawienia się na ich wierzchu pęcherzyków.
  3. Następnie w garnku podgrzewamy prażone jabłka, które posypujemy cynamonem. Gotowe pancakes przekładamy na talerze, dekorujemy gotowymi jabłkami, a następnie polewamy syropem klonowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 78

Przepisy: 95


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE