Dzisiaj jest: Sobota, 16.11.2019 Imieniny: Gertrudy i Edmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Panna cotta z sosem malinowo-truskawkowym


05.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 szklanki  śmietanki kremówki
  • 4 łyżki  cukru
  • 3 łyżeczki  żelatyny
  • laska cynamonu
    Sos
  • 25 dag  malin i truskawek
  • 6 łyżek  cukru
  • 1 szczypta  cynamonu

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę wsyp do 1/2 szklanki śmietanki. Odstaw, żeby napęczniała.
  2. Pozostałą śmietankę wymieszaj z cukrem, dodaj laskę cynamonu, zagotuj i ogrzewaj przez 3 minuty. Następnie wyjmij cynamon, garnek zdejmij z ognia i dodaj żelatynę. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
  3. Gotową masę odstaw do przestygnięcia, a następnie rozlej ją do 4 cienko natłuszczonych foremek. Wstaw na 3-4 godziny do lodówki.
  4. Truskawki pokrój w półplasterki. Dodaj maliny, cukier i odstaw na 60 minut.
  5. Gotowy deser wyłóż na talerzyki, obłóż sosem truskawkowym i oprósz cynamonem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE