Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Panna cotta z sosem malinowo-truskawkowym


05.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 szklanki  śmietanki kremówki
  • 4 łyżki  cukru
  • 3 łyżeczki  żelatyny
  • laska cynamonu
    Sos
  • 25 dag  malin i truskawek
  • 6 łyżek  cukru
  • 1 szczypta  cynamonu

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę wsyp do 1/2 szklanki śmietanki. Odstaw, żeby napęczniała.
  2. Pozostałą śmietankę wymieszaj z cukrem, dodaj laskę cynamonu, zagotuj i ogrzewaj przez 3 minuty. Następnie wyjmij cynamon, garnek zdejmij z ognia i dodaj żelatynę. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
  3. Gotową masę odstaw do przestygnięcia, a następnie rozlej ją do 4 cienko natłuszczonych foremek. Wstaw na 3-4 godziny do lodówki.
  4. Truskawki pokrój w półplasterki. Dodaj maliny, cukier i odstaw na 60 minut.
  5. Gotowy deser wyłóż na talerzyki, obłóż sosem truskawkowym i oprósz cynamonem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE