Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Pascha


02.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1000 g  sera białego trzykrotnie mielonego
  • 5 sztuk żółtek
  • 200 g  masła
  • 1 szklanka  cukru pudru
  • 2 łyżki  żelatyny
  • 100 g  rodzynków
  • 100 g  migdałów + do dekoracji
  • 100 g  mieszanki keksowej + do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na puch. Następnie wymieszaj z miękkim masłem.
  2. Do masy jajecznej dodaj ser i dokładnie wymieszaj.
  3. Żelatynę namocz w 1/2 szklanki zimnej, przegotowanej wody i odstaw. Napęczniałą żelatynę wymieszaj z 250 ml gorącej wody i podgrzewaj, aż się rozpuści. Następnie rozpuszczoną żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami masy serowej.
  4. W misce połącz masę serową, żelatynę oraz bakalie. Miskę wyłóż gazą. Ułóż w niej trochę bakalii, a następnie przykryj masą serową. Powierzchnię wyrównaj i włóż do lodówki na kilka godzin.
  5. Stężałą paschę przykryj talerzykiem i odwróć do góry dnem. Zdejmij miskę i gazę. Gotową paschę udekoruj bakaliami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE