Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pianka owocowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 25 dag  mrożonych wiśni
  • 4 sztuki połówki brzoskwiń z puszki
  • 3/4 szklanki  kremówki
  • 15 dag  cukru pudru
  • 3 sztuki płaskie łyżki żelatyny
  • sok z 1/2 cytryny
  • 60 ml  wiśniówki

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie pokrój w grube plastry. Keksówkę wyłóż folią spożywczą a na niej ułóż pokrojone brzoskwinie.
  2. Rozmrożone wiśnie zmiksuj z wiśniówką, sokiem z cytryny oraz 10 dag cukru. Żelatynę namocz w 1/2 szklanki wody. Następnie rozpuść na parze i odstaw do przestygnięcia.
  3. Przestudzoną żelatynę wymieszaj z musem wiśniowym. Schłodzoną kremówkę ubij z pozostałym cukrem i dodaj do musu. Tak przygotowany mus przelej do formy keksowej, na ułożone wcześniej brzoskwinie. Wstaw na 2,5 godziny do lodówki. Następnie wyjmij, pokrój w plastry i ułóż na półmisku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE