Dzisiaj jest: Poniedziałek, 14.10.2019 Imieniny: Bernarda i Fortunaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Pianka owocowa


18.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 25 dag  mrożonych wiśni
  • 4 sztuki połówki brzoskwiń z puszki
  • 3/4 szklanki  kremówki
  • 15 dag  cukru pudru
  • 3 sztuki płaskie łyżki żelatyny
  • sok z 1/2 cytryny
  • 60 ml  wiśniówki

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie pokrój w grube plastry. Keksówkę wyłóż folią spożywczą a na niej ułóż pokrojone brzoskwinie.
  2. Rozmrożone wiśnie zmiksuj z wiśniówką, sokiem z cytryny oraz 10 dag cukru. Żelatynę namocz w 1/2 szklanki wody. Następnie rozpuść na parze i odstaw do przestygnięcia.
  3. Przestudzoną żelatynę wymieszaj z musem wiśniowym. Schłodzoną kremówkę ubij z pozostałym cukrem i dodaj do musu. Tak przygotowany mus przelej do formy keksowej, na ułożone wcześniej brzoskwinie. Wstaw na 2,5 godziny do lodówki. Następnie wyjmij, pokrój w plastry i ułóż na półmisku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE