Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pieczone brzoskwinie z lodami


25.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka brzoskwinia
  • 1 szczypta  cynamonu
  • kilka gwiazdek anyżu
  • 2 łyżeczki  masła
  • 2 łyżeczki  brązowego cukru
  • 50 g  lodów waniliowych

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinię umyj, osusz i przekrój na pół. Wyjmij pestkę i oprósz cynamonem. Następnie do każdej połówki włóż po gwiazdce anyżu. Dodaj 1 łyżeczkę masła i posyp 1 łyżeczką brązowego cukru.
  2. Tak przygotowane brzoskwinie piecz 15 minut w 180 st. C. Powstały podczas pieczenia sok przelej do garnuszka, dodaj 1 łyżeczkę brązowego cukru, odrobinę wody oraz 1 łyżeczkę masła. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż powstanie gęsty syrop.
  3. Upieczoną brzoskwinię wyłóż na talerz, polej syropem. Podawaj z lodami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE