Dzisiaj jest: Środa, 20.03.2019 Imieniny: Eufemii i Klaudii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Półfrancuskie rurki z kremem karpatkowym


13.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  mąki
  • 25 dag  masła
  • 1/4 l  śmietany 30%
  • 1 sztuka cukier wanilinowy
  • 1 opakowanie  kremu do karpatki

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę posiekaj nożem razem ze schłodzonym masłem. Następnie zagniataj ciasto stopniowo wlewając chłodną śmietanę. Gotowe ciasto włóż na kilka godzin do lodówki.
  2. Schłodzone ciasto rozwałkuj i pokrój na paski. Nawiń je na rurki i posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz na złoty kolor.
  3. Krem przygotuj według przepisu na opakowaniu. Nadziewaj nim przestudzone rurki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE