Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Półfrancuskie rurki z kremem karpatkowym


13.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  mąki
  • 25 dag  masła
  • 1/4 l  śmietany 30%
  • 1 sztuka cukier wanilinowy
  • 1 opakowanie  kremu do karpatki

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę posiekaj nożem razem ze schłodzonym masłem. Następnie zagniataj ciasto stopniowo wlewając chłodną śmietanę. Gotowe ciasto włóż na kilka godzin do lodówki.
  2. Schłodzone ciasto rozwałkuj i pokrój na paski. Nawiń je na rurki i posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz na złoty kolor.
  3. Krem przygotuj według przepisu na opakowaniu. Nadziewaj nim przestudzone rurki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE