Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pudding z chleba z konfiturą


09.03.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pudding z chleba z konfiturą to świetny pomysł na zużycie czerstwego chleba. Pudding jest smaczny zarówno na ciepło jak i zimno.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 50 g  masło
  • 1 sztuka  chleb
    cały bochenek
  • 240 g  konfitura truskawkowa
  • 4 sztuki  jajka
  • 4 łyżki  cukier
  • 400 ml  mleko
  • 330 g  śmietana
    12%

Sposób przyrządzania:

  1. Formę do zapiekania wysmaruj masłem, a następnie konfiturą posmaruj spód i ranty.
  2. Chleb pokrój wzdłuż na 5 plastrów, odkrój skórkę i posmaruj kromki z jednej strony masłem. Deskę przykryj folią spożywczą i ułóż na niej masłem do domu kromki chleba. Chleb spłaszcz dłonią i posmaruj z wierzchu konfiturą. Każdą kromkę zwiń w roladkę, owiń folią i wstaw na kilka minut do zamrażalnika.
  3. Jajka utrzyj z 3 łyżkami cukru, dodaj śmietanę oraz mleko. Wymieszaj.
  4. Roladki wyjmij z lodówki, każdą pokrój na 3 plastry, ułóż w naczyniu do zapiekania. Chleb zalej masą jajeczną i odstaw na 7 minut.
  5. Po tym czasie posyp pudding pozostałym cukrem i piecz 60 minut w 160 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE