Dzisiaj jest: Niedziela, 26.01.2020 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Puszysty deser mandarynkowy


22.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  mandarynek
  • 5 łyżek  cukru
  • 200 ml  śmietany 36%
  • listki świeżej melisy
  • 4 łyżeczki  żelatyny

Sposób przyrządzania:

  1. Mandarynki obierz, włóż do garnka i zasyp 3 łyżkami cukru. Podgrzewaj, mieszając, aż cukier się rozpuści, a owoce zmiękną. Następnie zmiksuj je, przetrzyj przez drobne sito i ostudź.
  2. Śmietanę ubij z 2 łyżkami cukru na sztywno. Żelatynę namocz w zimnej wodzie i mieszaj, aż znikną grudki. Do musu dodaj żelatynę i połącz dokładnie.
  3. Delikatnie wymieszaj mus z ubitą wcześniej na sztywno śmietaną.
  4. Deser mandarynkowy rozlej do 4 pucharków i wstaw na 2 godziny do lodówki. Podawaj go, gdy stężeje, udekorowany mandarynkami oraz listkami melisy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE