Dzisiaj jest: Sobota, 21.09.2019 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Rogaliki z migdałami


07.11.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Idealne na śniadanie.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

    Rogaliki
  • 4 sztuki  croissant
    wysuszone
  • 4 łyżki  cukier
  • 4 łyżki  woda
    Masło migdałowe
  • 80 g  migdały
    mielone
  • 50 g  cukier
  • 50 g  masło
  • 50 g  migdały
    w płatkach
  • 1 sztuka  jajka

Sposób przyrządzania:

  1. Mielone migdały wymieszaj z masłem i cukrem.
  2. Wodę zagotuj z cukrem i poczekaj, aż się rozpuści. Całość przelej do głębokiego talerza.
  3. Croissanty zamocz w wodzie z cukrem, a następnie natnij je z boku. Do każdego otworu włóż 1,5 łyżki masła migdałowego.
  4. Rogaliki przełóż na blachę z papierem do pieczenia, posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp płatkami migdałów.
  5. Rogaliki piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 10 minut.



Przepis dodany przez:

Joasia75

Posty : 0

Przepisy: 10


Zobacz więcej na temat:

rogalikimigdałyprzepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE