Dzisiaj jest: Niedziela, 23.02.2020 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Rogaliki z migdałami


07.11.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Idealne na śniadanie.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

    Rogaliki
  • 4 sztuki  croissant
    wysuszone
  • 4 łyżki  cukier
  • 4 łyżki  woda
    Masło migdałowe
  • 80 g  migdały
    mielone
  • 50 g  cukier
  • 50 g  masło
  • 50 g  migdały
    w płatkach
  • 1 sztuka  jajka

Sposób przyrządzania:

  1. Mielone migdały wymieszaj z masłem i cukrem.
  2. Wodę zagotuj z cukrem i poczekaj, aż się rozpuści. Całość przelej do głębokiego talerza.
  3. Croissanty zamocz w wodzie z cukrem, a następnie natnij je z boku. Do każdego otworu włóż 1,5 łyżki masła migdałowego.
  4. Rogaliki przełóż na blachę z papierem do pieczenia, posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp płatkami migdałów.
  5. Rogaliki piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 10 minut.



Przepis dodany przez:

Joasia75

Posty : 0

Przepisy: 10


Zobacz więcej na temat:

rogalikimigdałyprzepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE