Dzisiaj jest: Środa, 01.04.2020 Imieniny: Zbigniewa i Grażyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Semifreddo wiśniowe


30.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  wiśni
  • 250 g  serka homogenizowanego naturalnego
  • 2 łyżki  cukru
  • 200 ml  kremówki

Sposób przyrządzania:

  1. Wiśnie rozdrobnij blenderem. Do musu wiśniowego dodaj cukier oraz serek homogenizowany i wymieszaj.
  2. Kremówkę ubij na sztywno i bardzo delikatnie połącz z masą wiśniową. Przełóż masę do silikonowych foremek do babeczek, wyłożonych folią spożywczą. Włóż do zamrażalnika na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
  3. Przed podaniem udekoruj świeżymi owocami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE