Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Serniczek z mandarynkami i biszkoptami


04.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 14 osób


Składniki

    Spód
  • 200 g  biszkoptów
  • 90 g  masła
    Masa serowa
  • 1 kg  trzykrotnie mielonego twarogu
  • 1 szklanka  cukru pudru
  • 200 ml  śmietany kremówki
  • 4 łyżeczki  żelatyny
  • 1/2 szklanki  gorącej wody
  • 1 łyżeczka  cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
    Wierzch
  • 8 sztuk mandarynek
  • 2-3 sztuki biszkopty
  • 2 łyżki  campari
  • 2 łyżki  grubego cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Odłóż kilka biszkoptów, a pozostałe włóż do foliowej torebki i rozgnieć wałkiem. Następnie utrzyj je z roztopionym masłem. Tak przygotowaną masę wyłóż na tortownicę i wstaw do lodówki, by się schłodziła.
  2. Twaróg przełóż do miski. Dodaj cukier puder oraz śmietanę i utrzyj wszystko razem. Żelatynę zalej gorącą wodą i energicznie wymieszaj, by się rozpuściła. Gdy żelatyna lekko przestygnie, dodaj ją do masy serowej i wymieszaj.
  3. Gotową masę serową wylej na biszkoptowy spód i ponownie wstaw do lodówki, by warstwy zastygły.
  4. Mandarynki umyj, obierz, podziel na cząstki i skrop je campari. Odstaw na 15-20 minut.
  5. Wyjmij ciasto z lodówki. Na wierzchu ułóż cząstki mandarynek i ponownie schłodź. Na koniec wierzch ciasta posyp grubym cukrem i pokruszonymi biszkoptami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE