Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Sernik jaglany z amaretto


11.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

    Spód
  • 200 g  otrębów granulowanych z czarną porzeczką
  • 50 g  masła lub oleju kokosowego
  • 50 g  mąki razowej
    Masa
  • 180 g  kaszy jaglanej
  • 100 g  orzechów nerkowca
  • 100 g  miodu
  • 50 ml  likieru amaretto
  • 500 ml  wody

Sposób przyrządzania:

  1. Składniki na spód wymieszaj, wyłóż dno tortownicy. Piecz 20 minut w temperaturze 190 st. C. Ostudź.
  2. W garnku o grubym dnie zagotuj wodę z kaszą jaglaną. Przykryj i gotuj na małym ogniu około 50 minut, aż kasza wchłonie wodę i będzie się rozpadać.
  3. Nerkowce zmiel, zmiksuj z miodem i amaretto. Dodaj kaszę, zmiksuj. Masę przelej na podpieczony spód, zostaw na 30 minut.
  4. Przykryj wierzch masy folią spożywczą i wstaw sernik do lodówki na minimum 4 godziny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE