Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sernik jaglany z amaretto


11.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

    Spód
  • 200 g  otrębów granulowanych z czarną porzeczką
  • 50 g  masła lub oleju kokosowego
  • 50 g  mąki razowej
    Masa
  • 180 g  kaszy jaglanej
  • 100 g  orzechów nerkowca
  • 100 g  miodu
  • 50 ml  likieru amaretto
  • 500 ml  wody

Sposób przyrządzania:

  1. Składniki na spód wymieszaj, wyłóż dno tortownicy. Piecz 20 minut w temperaturze 190 st. C. Ostudź.
  2. W garnku o grubym dnie zagotuj wodę z kaszą jaglaną. Przykryj i gotuj na małym ogniu około 50 minut, aż kasza wchłonie wodę i będzie się rozpadać.
  3. Nerkowce zmiel, zmiksuj z miodem i amaretto. Dodaj kaszę, zmiksuj. Masę przelej na podpieczony spód, zostaw na 30 minut.
  4. Przykryj wierzch masy folią spożywczą i wstaw sernik do lodówki na minimum 4 godziny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE