Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sernik na zimno z truskawkami


01.06.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sernik na zimno z truskawkami to przepis na oryginalny i smaczny deser. Aby spód ciasta szybko stwardniał, można wstawić go na 10 minut do zamrażalnika.

1 porcja dla: 12 - 16 osób


Składniki

    Spód:
  • 2 szklanki  orzechy włoskie
    posiekane
  • 2 łyżki  masło
  • 10 sztuk  herbatniki
    Masa serowa:
  • 700 g  serek homogenizowany
    naturalny
  • 250 g  śmietana kremówka
  • 4 łyżki  cukier puder
  • 2 łyżki  żelatyna
  • 500 g  truskawki

Sposób przyrządzania:

  1. Herbatniki drobno pokrusz i wymieszaj z orzechami. Zalej rozpuszczonym masłem, wymieszaj. Uzyskaną masą wyłóż dno tortownicy i wstaw do lodówki.
  2. Kremówkę ubij. Następnie ciągle miksując, dodawaj partiami cukier i serek. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzoną wlewaj do masy, nadal miksując.
  3. Na schłodzony spód wyłóż warstwę masy, wciśnij w nią całe truskawki i przykryj pozostałą masą. Wierzch posyp orzechami. Przed podaniem schłodź w lodówce przez 2 godziny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE