Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sernik w czekoladzie


22.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

    Masa serowa
  • 1 kg  sera do serników
  • 2 sztuki budynie śmietankowe bez cukru
  • 8 sztuk jajek
  • 1/2 l  kremówki
  • 2 szklanki  cukru
  • sernix
    Spód
  • 1/2 kostki  margaryny
  • 1/2 kg  cukru
  • 1 sztuka jajko
  • 1.5 szklanek  mąki
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
    Dodatkowo
  • polewa czekoladowa

Sposób przyrządzania:

  1. Masa serowa: Jajka ubij ze szklanką cukru, a następnie ubij kremówkę z drugą szklanką cukru.
  2. Ser utrzyj z budyniem i sernixem. Dodaj ubite jajka i kremówkę. Utrzyj wszystko na gładką masę.
  3. Spód: Wymieszaj wszystkie składniki i wyrób ciasto. Wyłóż je na blachę, a następnie wylej masę serową.
  4. Piecz 60 minut w 180 st. C. Gdy sernik ostygnie, polej go polewą czekoladową.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE