Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sernik w czekoladzie


22.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

    Masa serowa
  • 1 kg  sera do serników
  • 2 sztuki budynie śmietankowe bez cukru
  • 8 sztuk jajek
  • 1/2 l  kremówki
  • 2 szklanki  cukru
  • sernix
    Spód
  • 1/2 kostki  margaryny
  • 1/2 kg  cukru
  • 1 sztuka jajko
  • 1.5 szklanek  mąki
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
    Dodatkowo
  • polewa czekoladowa

Sposób przyrządzania:

  1. Masa serowa: Jajka ubij ze szklanką cukru, a następnie ubij kremówkę z drugą szklanką cukru.
  2. Ser utrzyj z budyniem i sernixem. Dodaj ubite jajka i kremówkę. Utrzyj wszystko na gładką masę.
  3. Spód: Wymieszaj wszystkie składniki i wyrób ciasto. Wyłóż je na blachę, a następnie wylej masę serową.
  4. Piecz 60 minut w 180 st. C. Gdy sernik ostygnie, polej go polewą czekoladową.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE