Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sernik wiedeński puszysty


29.05.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy z porcją bitej śmietany.

1 porcja dla: 14 - 16 osób


Składniki

  • 1 kg  ser biały
    tłusty, doskonale zmielony
  • 10 sztuk  jajka
  • 25 dag  masło
    lub masło roślinne
  • 2 szklanki  cukier puder
  • 2 łyżki  mąka krupczatka
    kopiaste
  • 1 opakowanie  budyń waniliowy
  • 1 opakowanie  cukier waniliowy
  • 1.5 szklanek  rodzynki
  • 1/2 szklanki  skórka z pomarańczy
  • tłuszcz
    do wysmarowania formy
  • bułka tarta
    do posypania formy

Sposób przyrządzania:

  1. Masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ucieramy na puch, dodajemy, cały czas ucierając, po jednym, żółtka.
  2. Gdy masa będzie jednolita, dodajemy, w kilku częściach, ser i, cały czas ucierając, siejemy przez sito mąkę i budyń.
  3. Na końcu dodajemy pianę ubitą z 5 białek.
  4. Do utartej, pulchnej masy dodajemy bakalie, całość wylewamy na przygotowaną dużą tortownicę, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180°C przez 80 minut.
  5. Sernik jest upieczony, gdy wierzch się zrumieni, a boki lekko odstają od formy.
  6. Wychłodzony, przekładamy na paterę.



Przepis dodany przez:

gabriela-kraszewska

Posty : 0

Przepisy: 18


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.33 Ocen: 3

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE