Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Sernik z bakaliami


11.03.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sernik dobrze jest kroić nożem wygrzanym we wrzątku.

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • małe, okrągłe biszkopciki
    do wyłożenia spodu średniej wielkości tortownicy
  • 75 dag  serek homogenizowany
  • 3 sztuki  żółtko z jajka
  • 1 szklanka  cukier puder
  • 25 dag  masło
  • 1 szklanka  rodzynki
  • 1 szklanka  skórka z pomarańczy
    smażona
  • 1 opakowanie  czekolada gorzka
  • 2 łyżki  słodka śmietanka

Sposób przyrządzania:

  1. Rodzynki przelej na sicie wrzątkiem, odstaw do odsączenia i przechłodzenia.
  2. Spód średniej wielkości tortownicy wyłóż, miejsce po miejscu, biszkopcikami.
  3. Masło z cukrem pudrem utrzyj na puch, dodaj żółtka.
  4. Gdy składniki się połączą, dodaj ser i bakalie.
  5. Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do formy.
  6. Wstaw sernik do lodówki nawet na kilka godzin.
  7. Dobrze wychłodzony, polej rozpuszczoną w śmietance, pokruszoną czekoladą i ponownie wstaw do lodówki na godzinę.
  8. Smacznego! :)



Przepis dodany przez:

miczek123

Posty : 3

Przepisy: 49


Zobacz więcej na temat:

sernikprzepisy na ciasta


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE