Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2019 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Serowe ciastka z dżemem


23.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 14 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego srebrzystego
  • 275 g  ciasta francuskiego
  • białko
  • mały słoiczek dżemu żurawinowego

Sposób przyrządzania:

  1. Z rozwałkowanego ciasta francuskiego wytnij szklanką kółka.
  2. Krążki posmaruj roztrzepanym białkiem i posyp startym na tarce serem. Na wierzchu połóż 1/2 łyżeczki dżemu żurawinowego.
  3. Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (pamiętaj o odstępach, bo w czasie pieczenia urosną). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Piecz 15-20 minut, aż ładnie się zrumienią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE