Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Serowe ciastka z dżemem


23.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 14 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego srebrzystego
  • 275 g  ciasta francuskiego
  • białko
  • mały słoiczek dżemu żurawinowego

Sposób przyrządzania:

  1. Z rozwałkowanego ciasta francuskiego wytnij szklanką kółka.
  2. Krążki posmaruj roztrzepanym białkiem i posyp startym na tarce serem. Na wierzchu połóż 1/2 łyżeczki dżemu żurawinowego.
  3. Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (pamiętaj o odstępach, bo w czasie pieczenia urosną). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Piecz 15-20 minut, aż ładnie się zrumienią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE