Dzisiaj jest: Piątek, 25.05.2018 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Serowe ciastka z dżemem


23.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 14 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego srebrzystego
  • 275 g  ciasta francuskiego
  • białko
  • mały słoiczek dżemu żurawinowego

Sposób przyrządzania:

  1. Z rozwałkowanego ciasta francuskiego wytnij szklanką kółka.
  2. Krążki posmaruj roztrzepanym białkiem i posyp startym na tarce serem. Na wierzchu połóż 1/2 łyżeczki dżemu żurawinowego.
  3. Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (pamiętaj o odstępach, bo w czasie pieczenia urosną). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Piecz 15-20 minut, aż ładnie się zrumienią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE