Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Śliwkowe crumble


03.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

angielska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  śliwek węgierek
  • 1 łyżeczka  masła
  • 50 g  margaryny
  • 2 łyżeczki  imbiru w proszku
  • 50 g  cukru
  • 100 g  mąki
  • płatki migdałowe do posypania
  • dowolne lody

Sposób przyrządzania:

  1. Śliwki umyj i wypestkuj. Ułóż owoce w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym wcześniej masłem.
  2. Na małym ogniu rozpuść w rondelku margarynę. Dodaj imbir w proszku, cukier, a po chwili mąkę i wymieszaj. Uformuj kulę i rozkrusz ją nad owocami. Posyp płatkami migdałowymi.
  3. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C. Podawaj ciepłe z ulubionymi lodami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE