Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Śliwkowe crumble


03.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

angielska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  śliwek węgierek
  • 1 łyżeczka  masła
  • 50 g  margaryny
  • 2 łyżeczki  imbiru w proszku
  • 50 g  cukru
  • 100 g  mąki
  • płatki migdałowe do posypania
  • dowolne lody

Sposób przyrządzania:

  1. Śliwki umyj i wypestkuj. Ułóż owoce w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym wcześniej masłem.
  2. Na małym ogniu rozpuść w rondelku margarynę. Dodaj imbir w proszku, cukier, a po chwili mąkę i wymieszaj. Uformuj kulę i rozkrusz ją nad owocami. Posyp płatkami migdałowymi.
  3. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C. Podawaj ciepłe z ulubionymi lodami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE