Dzisiaj jest: Piątek, 15.11.2019 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Smażone banany w sosie limonkowym


29.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 łyżki  budyniu waniliowego w proszku
  • 40 g  cukru
  • 4 sztuki małe banany
  • 50 g  masła
  • 2 sztuki limonki + 2 łyżki soku z limonki do posmarowania

Sposób przyrządzania:

  1. 200 ml wody połącz z budyniem oraz cukrem i, mieszając, doprowadź do wrzenia. Gotuj 2 minuty.
  2. Limonki umyj. Z 1 owocu obieraczką zetrzyj skórkę, uzyskując cienkie paski, a następnie wyciśnij sok. Drugą limonkę pokrój ze skórką w cienkie plasterki. Plasterki limonki, sok oraz skórkę dodaj do rondla i wymieszaj.
  3. Banany obierz, posmaruj sokiem z limonki i podsmaż na maśle. Podawaj z sosem limonkowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE