Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
2 łyżki budyniu waniliowego w proszku
40 g cukru
4 sztuki małe banany
50 g masła
2 sztuki limonki + 2 łyżki soku z limonki do posmarowania
|
|
Sposób przyrządzania:
- 200 ml wody połącz z budyniem oraz cukrem i, mieszając, doprowadź do wrzenia. Gotuj 2 minuty.
- Limonki umyj. Z 1 owocu obieraczką zetrzyj skórkę, uzyskując cienkie paski, a następnie wyciśnij sok. Drugą limonkę pokrój ze skórką w cienkie plasterki. Plasterki limonki, sok oraz skórkę dodaj do rondla i wymieszaj.
- Banany obierz, posmaruj sokiem z limonki i podsmaż na maśle. Podawaj z sosem limonkowym.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku