Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Smażone banany w sosie limonkowym


29.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 łyżki  budyniu waniliowego w proszku
  • 40 g  cukru
  • 4 sztuki małe banany
  • 50 g  masła
  • 2 sztuki limonki + 2 łyżki soku z limonki do posmarowania

Sposób przyrządzania:

  1. 200 ml wody połącz z budyniem oraz cukrem i, mieszając, doprowadź do wrzenia. Gotuj 2 minuty.
  2. Limonki umyj. Z 1 owocu obieraczką zetrzyj skórkę, uzyskując cienkie paski, a następnie wyciśnij sok. Drugą limonkę pokrój ze skórką w cienkie plasterki. Plasterki limonki, sok oraz skórkę dodaj do rondla i wymieszaj.
  3. Banany obierz, posmaruj sokiem z limonki i podsmaż na maśle. Podawaj z sosem limonkowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE