Dzisiaj jest: Wtorek, 12.11.2019 Imieniny: Renaty i Witolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Smażony ananas


09.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka średni ananas
  • 10 dag  masła
  • 5 łyżek  cukru
  • 1/2 szklanki  białego wina
  • 4 łyżki  płatków migdałowych
  • żurawina ze słoika
  • 1/2 szklanki  kremówki
  • 1 szczypta  cynamonu

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Kremówkę ubij na sztywno i wstaw do lodówki.
  2. Ananasa obierz, pokrój w cienkie plastry, usuń rdzeń. Na patelni rozgrzej masło, wsyp cukier i wrzuć plastry ananasa. Owoce oprósz cynamonem i smaż przez 5 minut. Następnie podlej winem, a gdy odparuje przełóż ananasa na talerze.
  3. Przed podaniem posyp uprażonymi płatkami migdałowymi i udekoruj bitą śmietaną oraz żurawiną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE