Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Smażony ananas


09.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka średni ananas
  • 10 dag  masła
  • 5 łyżek  cukru
  • 1/2 szklanki  białego wina
  • 4 łyżki  płatków migdałowych
  • żurawina ze słoika
  • 1/2 szklanki  kremówki
  • 1 szczypta  cynamonu

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Kremówkę ubij na sztywno i wstaw do lodówki.
  2. Ananasa obierz, pokrój w cienkie plastry, usuń rdzeń. Na patelni rozgrzej masło, wsyp cukier i wrzuć plastry ananasa. Owoce oprósz cynamonem i smaż przez 5 minut. Następnie podlej winem, a gdy odparuje przełóż ananasa na talerze.
  3. Przed podaniem posyp uprażonymi płatkami migdałowymi i udekoruj bitą śmietaną oraz żurawiną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE