Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Strudel z malinami


08.08.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Strudel z malinami to przepis na dietetyczny, smaczny deser.

1 porcja dla: 20 - 24 osób


Składniki

  • 10 g  drożdże
    suche
  • 200 g  jogurt naturalny
  • 3 sztuki  jajka
  • 4 szklanki  mąka
  • 1/2 szklanki  cukier
  • 100 g  masło
    miękkie
  • 1 łyżeczka  sól
  • 300 g  twaróg
    sernikowy
  • 4 łyżki  śmietana kremówka
  • 2 łyżki  cukier puder
  • 2 szklanki  maliny
    świeże lub mrożone

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę, wsyp do miski. Dodaj drożdże, sól, cukier, 2 jajka, jogurt oraz masło. Zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę i odłóż na 60 minut w ciepłe miejsce.
  2. Twaróg wymieszaj z kremówką oraz cukrem pudrem. Ciasto podziel na pół. Każdą część rozwałkuj na prostokąt, a brzegi natnij nożykiem.
  3. Krem twarogowy podziel na 2 części. Na środku każdej porcji ciasta rozsmaruj masę serową.
  4. Mrożone maliny rozmroź, a świeże opłucz i osusz. Owoce ułóż na obu strudlach na masie twarogowej.
  5. Paski ciasta zapleć. Strudle posmaruj rozkłóconym jajkiem i odstaw na 30 minut. Po tym czasie piecz przez 30 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE