Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szybka kremówka z winogronami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szybką kremówkę z winogronami przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 400 g  ciasto francuskie
  • 200 g  winogrona
  • 500 g  śmietana kremówka
  • 2 opakowania  śmietan-fix
  • 120 g  cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto francuskie rozwiń na posypanym mąką blacie i rozwałkuj je na płat wielkości blachy.
  2. Płat ciasta przenieś do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwaj widelcem i piecz 15 minut w 200 st. C.
  3. Winogrona umyj, osusz i przekrój na połówki. Usuń z owoców pestki.
  4. Schłodzoną kremówkę ubijaj ze śmietan-fiksami na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier.
  5. Ostudzone ciasto francuskie przekrój na pół. Jeden placek starannie posmaruj połową kremu.
  6. Na kremie ułóż winogrona. Przykryj pozostałym kremem i drugim plackiem. Schłodź.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Zobacz więcej na temat:

kremówkaprzepisy na ciasta


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE