Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 6 - 8 osób
Składniki
- 400 g ciasto francuskie
- 200 g winogrona
- 500 g śmietana kremówka
- 2 opakowania śmietan-fix
- 120 g cukier
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto francuskie rozwiń na posypanym mąką blacie i rozwałkuj je na płat wielkości blachy.
- Płat ciasta przenieś do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwaj widelcem i piecz 15 minut w 200 st. C.
- Winogrona umyj, osusz i przekrój na połówki. Usuń z owoców pestki.
- Schłodzoną kremówkę ubijaj ze śmietan-fiksami na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier.
- Ostudzone ciasto francuskie przekrój na pół. Jeden placek starannie posmaruj połową kremu.
- Na kremie ułóż winogrona. Przykryj pozostałym kremem i drugim plackiem. Schłodź.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku