Dzisiaj jest: Niedziela, 15.12.2019 Imieniny: Celiny i Waleriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Szybka kremówka z winogronami


24.07.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szybką kremówkę z winogronami przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 400 g  ciasto francuskie
  • 200 g  winogrona
  • 500 g  śmietana kremówka
  • 2 opakowania  śmietan-fix
  • 120 g  cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto francuskie rozwiń na posypanym mąką blacie i rozwałkuj je na płat wielkości blachy.
  2. Płat ciasta przenieś do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwaj widelcem i piecz 15 minut w 200 st. C.
  3. Winogrona umyj, osusz i przekrój na połówki. Usuń z owoców pestki.
  4. Schłodzoną kremówkę ubijaj ze śmietan-fiksami na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier.
  5. Ostudzone ciasto francuskie przekrój na pół. Jeden placek starannie posmaruj połową kremu.
  6. Na kremie ułóż winogrona. Przykryj pozostałym kremem i drugim plackiem. Schłodź.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Minnie

Posty : 10

Przepisy: 76


Zobacz więcej na temat:

kremówkaprzepisy na ciasta


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE