Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Tarta serowo-gruszkowa


07.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 szklanki  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • 125 g  masła
  • 40 g  śmietany 18%
  • sól
    Nadzienie
  • 200 g  sera pleśniowego złocistego
  • 2-3 sztuki twarde gruszki
  • 3 sztuki jajka
  • 200 g  śmietany 18%
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Z mąki, masła, jajka, śmietany i szczypty soli zagnieć jednolite ciasto. Uformuj je w kulę. Wstaw do lodówki na godzinę.
  2. Ciasto rozwałkuj i przełóż do natłuszczonej formy do pieczenia tart. Piecz 10 minut w temperaturze 175 st. C.
  3. Gruszki pokrój na plasterki, a ser zetrzyj na tarce. Gruszki ułóż na podpieczonym spodzie, posyp startym serem i zalej śmietaną wymieszaną z roztrzepanymi jajkami. Piecz, aż masa się zetnie i nabierze złotego koloru.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE