Dzisiaj jest: Czwartek, 16.08.2018 Imieniny: Rocha i Joachima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Tarta z jabłkami i bezą


11.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 1 szklanka  mąki
  • 120 g  margaryny
  • 1 sztuka jajko
  • 3 łyżki  cukru
  • 1 łyżeczka  cukru wanilinowego
  • 4 sztuki kwaśne jabłka
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżeczka  cynamonu
    Beza
  • 3 sztuki białka
  • 1/2 szklanki  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsyp do miski. Dodaj margarynę, jajka, cukier, cukier wanilinowy i zagnieć kruche ciasto. Włóż na 60 minut do lodówki.
  2. Jabłka pokrój w ósemki i podsmaż je na łyżce masła. Dodaj cynamon i smaż 10 minut.
  3. Ubij pianę z białek, a pod koniec ubijania dodaj cukier.
  4. Wyłóż formę do tarty ciastem, nakłuj je widelcem i obciąż fasolą wysypaną na papier do pieczenia. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
  5. Zdejmij fasolę i papier, wyłóż na ciasto jabłka, a na nie pianę z białek. Piecz 35-40 minut w temperaturze 180 st. C na złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE