Dzisiaj jest: Niedziela, 19.01.2020 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Tartaletki z owocami


01.09.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Tartaletki z owocami to przepis na smaczny i efektowny deser.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 szklanki  mąka
  • 200 g  masło
  • 4 łyżki  cukier
    czubate
  • 1 sztuka  żółtko z jajka
  • 1 opakowanie  cukier waniliowy
  • 1 szczypta  sól
  • 1 opakowanie  budyń
    śmietankowy lub waniliowy
  • 1 opakowanie  galaretka
    dowolny smak
  • 1 puszka  brzoskwinie
  • 5 sztuk  truskawki

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę przesiej do miski. Dodaj masło, cukier, cukier waniliowy, żółtko oraz szczyptę soli. Wyrób gładkie ciasto, owiń je w folię spożywczą i włóż na 60 minut do lodówki.
  2. Foremki do tartaletek posmaruj tłuszczem, a następnie wylep ciastem. Piecz 15 minut w 180 st. C.
  3. Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie i zostaw do ostygnięcia. Upieczone spody odstaw na 10 minut do ostygnięcia. Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu i wypełnij nim przestudzone spody do tartaletek.
  4. Na wierzchu ułóż połówki brzoskwiń i zalej tężejącą galaretką. Na koniec udekoruj tartaletki kawałkami truskawek. Przed podaniem schłodź.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Jessica

Posty : 12

Przepisy: 94


Zobacz więcej na temat:

tartaletkiprzepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE