Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Tęczowy przysmak


23.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  żółtej galaretki
  • 1 opakowanie  czerwonej galaretki
  • 200 g  serka waniliowego
  • 3 łyżki  żelatyny
  • owoce kandyzowane do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Rozpuść żółtą galaretkę w gorącej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudzony płyn rozlej chochelką do 4 wysokich przezroczystych pucharków. Następnie odstaw galaretki do lodówki, by stężały.
  2. 3 łyżki żelatyny rozpuść w 1 szklance gorącej wody. Serki przełóż do miski, dodaj żelatynę i wymieszaj. By masa od razu się nie ścięła, miskę włóż do garnka z gorącą wodą.
  3. Gdy galaretki stężeją, nałóż na nie porcje kremu waniliowego i pucharki wstaw do lodówki na 10-15 minut.
  4. Zrób czerwoną galaretkę i gdy zacznie tężeć, zalej nią wierzchy deserów. Schłodź. Przed podaniem udekoruj kandyzowanymi owocami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE