Dzisiaj jest: Wtorek, 10.12.2019 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Tiramisu w pucharkach


25.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 g  chudego kremowego twarożku
  • 2 sztuki żółtka
  • 16 g  cukru wanilinowego
  • 6 sztuk podłużnych biszkoptów
  • 2 łyżeczki  kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżeczka  kakao

Sposób przyrządzania:

  1. Serek przełóż do miski. Dodaj żółtka i cukier wanilinowy. Składniki utrzyj na gładką kremową masę. Włóż do lodówki.
  2. Kawę rozpuść w 100 ml gorącej wody. Odstaw do ostygnięcia.
  3. Biszkopty połam na mniejsze kawałki i skrop kawą. Połowę ciastek ułóż w pucharkach i przykryj połową kremu twarogowego. Ponownie ułóż warstwę z biszkoptów i przykryj resztą kremu.
  4. Gotowy deser przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem posyp kakao.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE