Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tiramisu w pucharkach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 g  chudego kremowego twarożku
  • 2 sztuki żółtka
  • 16 g  cukru wanilinowego
  • 6 sztuk podłużnych biszkoptów
  • 2 łyżeczki  kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżeczka  kakao

Sposób przyrządzania:

  1. Serek przełóż do miski. Dodaj żółtka i cukier wanilinowy. Składniki utrzyj na gładką kremową masę. Włóż do lodówki.
  2. Kawę rozpuść w 100 ml gorącej wody. Odstaw do ostygnięcia.
  3. Biszkopty połam na mniejsze kawałki i skrop kawą. Połowę ciastek ułóż w pucharkach i przykryj połową kremu twarogowego. Ponownie ułóż warstwę z biszkoptów i przykryj resztą kremu.
  4. Gotowy deser przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem posyp kakao.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Zobacz więcej na temat:

tiramisuprzepisy na ciasta


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE