Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Tort bezowy z migdałami


26.08.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Idealny do popołudniowej kawy.

1 porcja dla: 6 - 10 osób


Składniki

    Ciasto
  • 300 g  mąka
  • 150 g  margaryna
  • 50 g  cukier puder
  • 4 sztuki  żółtko z jajka
  • 1 łyżka  śmietana kwaśna
  • 1/2 łyżeczki  proszek do pieczenia
    Krem
  • 4 szklanki  śmietana
    18%
  • 1 szklanka  cukier puder
  • cukier waniliowy
    Dekoracja
  • 2 garści  migdały
    obrane ze skórki
  • 10 sztuk  beziki
  • 2 łyżki  posypka czekoladowa

Sposób przyrządzania:

  1. Z podanych składników szybko i dokładnie zagnieść kruche ciasto i wstawić je do lodówki na 2 godziny.
  2. Upiec 5 cienkich placków w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez 8 minut.
  3. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
  4. Gotowe placki przełożyć śmietaną.
  5. Ostatni krążek przycisnąć deseczką.
  6. Tort odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.
  7. Przed podaniem posmarować resztą śmietany. udekorować migdałami, bezikami i posypką czekoladową.



Przepis dodany przez:

kaujul

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE