Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tort dwukolorowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Tort rewelacyjnie komponuje się z wiśniami.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

    Ciasto:
  • 750 g  serek homogenizowany
  • 1 szklanka  śmietana
    18%
  • 1 szklanka  cukier puder
  • 3 łyżki  żelatyna
  • 1/2 sztuki  sok z cytryny
  • 3 łyżki  kakao
  • 25 g  rodzynki
  • 25 g  migdały
    Do dekoracji:
  • 2 łyżki  posypka czekoladowa
  • 50 g  śmietanka w sprayu
  • 70 g  owoce sezonowe

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę należy namoczyć w 1/4 szklanki wody. Po napęcznieniu dodać jeszcze ćwierć szklanki wody, podgrzać i następnie wystudzić.
  2. Bakalie posiekać.
  3. Serek homogenizowany, cukier puder i śmietanę dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z żelatyną.
  4. Powstałą masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać bakalie i sok z cytryny, zaś do drugiej kakao.
  5. Do formy przełożyć najpierw masę białą i ją schłodzić, a następnie masę ciemną. Całość wstawić do lodówki na godzinę.
  6. Przed podaniem udekorować śmietanką w sprayu (na kształt rozet), owocami i posypką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 10


Zobacz więcej na temat:

tortprzepisy na ciasta


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE