Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2019 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Tort naleśnikowy z jabłkami


10.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 szklanka  letniego mleka
  • 20 dag  mąki
  • 2 dag  drożdży
  • 1/3 szklanki  cukru
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka żółtko
  • sól
  • 2 łyżki  masła
  • skórka otarta z cytryny
  • olej do smażenia
  • 6 sztuk jabłek kwaskowych z czerwoną skórką
  • masło do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę, mleko, drożdże, cukier, jajko, żółtko, szczyptę soli, skórkę z cytryny i rozpuszczone 2 łyżki masła zmiksuj na gładkie ciasto. Następnie przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut.
  2. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju, nakładaj porcję gęstego ciasta i smaż naleśniki.
  3. Jabłka umyj, osusz i pokrój w poprzek na plastry. Usuń gniazda nasienne. Plastry jabłka smaż na rozgrzanym maśle. Przekładaj nimi placki naleśnikowe budując z nich tort. Podawaj z bitą śmietaną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE