Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Tort waniliowo-czekoladowy


30.08.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Tort można udekorować wiórkami białej i ciemnej czekolady.

1 porcja dla: 6 - 10 osób


Składniki

  • 25 sztuk  biszkopty
    podłużne
  • 350 g  czekolada gorzka
  • 1 szklanka  śmietanka tortowa
    36%
  • 1 łyżka  cukier puder
  • 1 szklanka  mleko
  • 2 szklanki  cukier
  • 50 g  masło
  • 2 sztuki  białko z jajka
  • olejek waniliowy

Sposób przyrządzania:

  1. Gorące mleko wlać do 250 g czekolady. Po wystudzeniu dodać do utartego masła.
  2. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, białka ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze trochę ubijać.
  3. Obie masy połączyć ze sobą i wymieszać z masą czekoladową.
  4. Boki i dno okrągłej natłuszczonej formy wyłożyć biszkoptami, wylać masę, przykryć pozostałymi biszkoptami. Schłodzić.
  5. Przed podaniem wyjąć z formy, odwracając do góry dnem, polać resztą rozpuszczonej czekolady.



Przepis dodany przez:

kaujul

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE