Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tort z mango i galaretką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podawać schłodzone.

1 porcja dla: 6 - 10 osób


Składniki

    Ciasto
  • 350 g  biszkopty
    okrągłe
  • 1 opakowanie  krem karpatkowy
  • 3 szklanki  mleko
  • 250 g  masło
  • 2 sztuki  mango
  • 1 opakowanie  galaretka
    kiwi
    Poncz
  • 1/2 szklanki  woda
  • 1/2 szklanki  likier pomarańczowy

Sposób przyrządzania:

  1. Biszkopty nasączyć ponczem.
  2. Krem karpatka przygotować według przepisu na opakowaniu, zwiększając podaną ilość mleka o szklankę.
  3. Owoce mango bardzo drobno pokroić.
  4. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, następnie przestudzić.
  5. W tortownicy układać warstwami: biszkopty, krem, owoce, znów biszkopty, krem i owoce.
  6. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę.
  7. Udekorować dowolnie.
  8. Trzymać w lodówce do momentu stężenia galaretki.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 6


Zobacz więcej na temat:

tortmangogalaretkaprzepisy na ciasta


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE