Dzisiaj jest: Środa, 18.09.2019 Imieniny: Ireny i Józefa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Trufle czekoladowo-pomarańczowe


13.02.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Czekoladowe trufle z nutą pomarańczy są wspaniałym pomysłem na deser. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do kawy.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  ciastka
    typu HIT
  • 100 g  czekolada gorzka
  • 100 g  skórka z pomarańczy
  • 50 ml  likier pomarańczowy
    Dodatkowo:
  • 1 opakowanie  czekolada
    w formie kropelek

Sposób przyrządzania:

  1. Ciastka zmiksuj na proszek. W kąpieli wodnej rozpuść gorzką czekoladę i dodaj do niej proszek z ciastek, skórkę pomarańczową oraz likier. Wszystkie składniki wymieszaj na jednolitą masę. Z uzyskanej masy formuj kuleczki. Każdą kulkę obtocz w kropelkach czekoladowych. Gotowe trufle schłodź w lodówce.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE