Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Trufle z ciecierzycą w zielonej herbacie


08.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 75 g  suchej ciecierzycy
  • 2 łyżki  serka mascarpone
  • 3 łyżki  mleka
  • 35 g  czekolady
  • 4 łyżki  mielonych migdałów
  • 5 łyżek  mleka w proszku
  • 2-3 łyżki  zielonej herbaty w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Ciecierzycę namocz na noc. Następnego dnia gotuj ją przez 1,5 godziny. Ugotowaną ciecierzycę przełóż do miski. Dodaj mleko oraz serek mascarpone i zmiksuj.
  2. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do ciecierzycy razem z migdałami oraz mlekiem w proszku. Wymieszaj wszystko dokładnie i wstaw na 5 godzin do lodówki.
  3. Po tym czasie formuj z masy kulki i obtaczaj je w zielonej herbacie.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE