Dzisiaj jest: Czwartek, 24.01.2019 Imieniny: Felicji i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Trufle z ciecierzycą w zielonej herbacie


08.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 75 g  suchej ciecierzycy
  • 2 łyżki  serka mascarpone
  • 3 łyżki  mleka
  • 35 g  czekolady
  • 4 łyżki  mielonych migdałów
  • 5 łyżek  mleka w proszku
  • 2-3 łyżki  zielonej herbaty w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Ciecierzycę namocz na noc. Następnego dnia gotuj ją przez 1,5 godziny. Ugotowaną ciecierzycę przełóż do miski. Dodaj mleko oraz serek mascarpone i zmiksuj.
  2. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do ciecierzycy razem z migdałami oraz mlekiem w proszku. Wymieszaj wszystko dokładnie i wstaw na 5 godzin do lodówki.
  3. Po tym czasie formuj z masy kulki i obtaczaj je w zielonej herbacie.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE