Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Trufle z ciecierzycą w zielonej herbacie


08.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 75 g  suchej ciecierzycy
  • 2 łyżki  serka mascarpone
  • 3 łyżki  mleka
  • 35 g  czekolady
  • 4 łyżki  mielonych migdałów
  • 5 łyżek  mleka w proszku
  • 2-3 łyżki  zielonej herbaty w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Ciecierzycę namocz na noc. Następnego dnia gotuj ją przez 1,5 godziny. Ugotowaną ciecierzycę przełóż do miski. Dodaj mleko oraz serek mascarpone i zmiksuj.
  2. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do ciecierzycy razem z migdałami oraz mlekiem w proszku. Wymieszaj wszystko dokładnie i wstaw na 5 godzin do lodówki.
  3. Po tym czasie formuj z masy kulki i obtaczaj je w zielonej herbacie.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE