Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Walentynkowe serduszka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 1 sztuka słoik konfitury wiśniowej
  • 1 sztuka jajko
  • foremki w kształcie serduszek w dwóch rozmiarach

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto rozwiń na blacie i wykrój 8 dużych serduszek. W czterech z nich na środku wykrój mniejsze serduszka.
  2. Całe serca posmaruj roztrzepanym jajkiem i przyklej na nich drugie serca z otworem w kształcie mniejszego serduszka.
  3. Tak przygotowane ciastka ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Posmaruj jajkiem, do małego serca nałóż łyżeczką konfiturę z wiśni. Piecz, aż ciasto się podniesie i utworzy się większy dołek na nadzienie. Dołóż konfitury wiśniowej i piecz, aż serduszka się zrumienią.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE