Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Walentynkowe serduszka


12.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 1 sztuka słoik konfitury wiśniowej
  • 1 sztuka jajko
  • foremki w kształcie serduszek w dwóch rozmiarach

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto rozwiń na blacie i wykrój 8 dużych serduszek. W czterech z nich na środku wykrój mniejsze serduszka.
  2. Całe serca posmaruj roztrzepanym jajkiem i przyklej na nich drugie serca z otworem w kształcie mniejszego serduszka.
  3. Tak przygotowane ciastka ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Posmaruj jajkiem, do małego serca nałóż łyżeczką konfiturę z wiśni. Piecz, aż ciasto się podniesie i utworzy się większy dołek na nadzienie. Dołóż konfitury wiśniowej i piecz, aż serduszka się zrumienią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE