Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 sztuka słoik konfitury wiśniowej
- 1 sztuka jajko
- foremki w kształcie serduszek w dwóch rozmiarach
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto rozwiń na blacie i wykrój 8 dużych serduszek. W czterech z nich na środku wykrój mniejsze serduszka.
- Całe serca posmaruj roztrzepanym jajkiem i przyklej na nich drugie serca z otworem w kształcie mniejszego serduszka.
- Tak przygotowane ciastka ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Posmaruj jajkiem, do małego serca nałóż łyżeczką konfiturę z wiśni. Piecz, aż ciasto się podniesie i utworzy się większy dołek na nadzienie. Dołóż konfitury wiśniowej i piecz, aż serduszka się zrumienią.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka