Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.02.2019 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5836

Waniliowe gofry


08.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 250 g  cukru
  • 2 łyżeczki  cukru wanilinowego
  • 250 g  mąki
  • 250 g  twarogu
  • 6 sztuk jajek
  • 250 g  miękkiego masła
  • 100 g  suszonej żurawiny
  • cukier puder do posypania

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z cukrem i cukrem wanilinowym, a następnie dodaj twaróg, jajka oraz masło. Składniki starannie wymieszaj na gładką masę.
  2. Do ciasta wrzuć suszoną żurawinę i dokładnie wymieszaj. Gofrownicę dobrze rozgrzej.
  3. Porcje ciasta wylewaj za pomocą chochli na dolną część gofrownicy, po czym zamknij pokrywę. Gofry piecz przez kilka minut na złoty kolor.
  4. Gotowe gofry przełóż na kratkę kuchenną i posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE