Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Waniliowe gofry


08.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 250 g  cukru
  • 2 łyżeczki  cukru wanilinowego
  • 250 g  mąki
  • 250 g  twarogu
  • 6 sztuk jajek
  • 250 g  miękkiego masła
  • 100 g  suszonej żurawiny
  • cukier puder do posypania

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z cukrem i cukrem wanilinowym, a następnie dodaj twaróg, jajka oraz masło. Składniki starannie wymieszaj na gładką masę.
  2. Do ciasta wrzuć suszoną żurawinę i dokładnie wymieszaj. Gofrownicę dobrze rozgrzej.
  3. Porcje ciasta wylewaj za pomocą chochli na dolną część gofrownicy, po czym zamknij pokrywę. Gofry piecz przez kilka minut na złoty kolor.
  4. Gotowe gofry przełóż na kratkę kuchenną i posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE