Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Waniliowe gofry


08.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 250 g  cukru
  • 2 łyżeczki  cukru wanilinowego
  • 250 g  mąki
  • 250 g  twarogu
  • 6 sztuk jajek
  • 250 g  miękkiego masła
  • 100 g  suszonej żurawiny
  • cukier puder do posypania

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z cukrem i cukrem wanilinowym, a następnie dodaj twaróg, jajka oraz masło. Składniki starannie wymieszaj na gładką masę.
  2. Do ciasta wrzuć suszoną żurawinę i dokładnie wymieszaj. Gofrownicę dobrze rozgrzej.
  3. Porcje ciasta wylewaj za pomocą chochli na dolną część gofrownicy, po czym zamknij pokrywę. Gofry piecz przez kilka minut na złoty kolor.
  4. Gotowe gofry przełóż na kratkę kuchenną i posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE