Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Wielkanocne muffiny


07.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 2 szklanki  mąki
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie  cukru wanilinowego
  • 100 g  masła
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szklanka  mleka
    Lukier
  • 1 szklanka  cukru pudru
  • 4 łyżki  soku z cytryny
  • kilka kropli koncentratu z buraków
  • 1 szczypta  kurkumy
  • żelki i pianki do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Suche składniki połącz, dodaj roztopione (ale nie gorące) masło, jajko i mleko, wymieszaj.
  2. Do papilotek, do połowy wysokości, nakładaj łyżeczką ciasto. Piecz 30-40 minut w temperaturze 200 st. C.
  3. Z cukru i soku z cytryny utrzyj gęsty lukier. Część zabarw burakami, resztę kurkumą. Lukrem pokryj wierzch babeczek, a buźki kurczaków i zajączków zrób z żelek i pianek.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE