Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g serka mascarpone
- 460 g Kajmaku Bakalland o smaku Tiramisu
- 4 sztuki jajka
- 50 ml likieru Amaretto
- 1 opakowanie rurek waflowych (czekoladowych lub o innym smaku)
- ulubione owoce (mango, brzoskwinia, nektarynka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Owoce kroimy w kostkę i zalewamy połową likieru Amaretto.
- Przygotowujemy masę: żółtka mieszamy z Kajmakiem Tiramisu Bakalland, dodajemy serek, a na koniec wlewamy resztę likieru. W drugiej misce ubijamy białka i stopniowo dodajemy je do masy serowej, delikatnie mieszając, aby masa pozostała sztywna.
- Do pucharków wkładamy owoce i dodajemy przygotowaną masę. Zakrywamy je folią spożywczą i na kilka godzin wstawiamy do lodówki. Przed podaniem ozdabiamy słodkimi rurkami.
Źródło przepisu: Informacja prasowa