Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Wuzetka


09.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

    Ciasto
  • 6 sztuk jajek
  • 1 szklanka  cukru
  • 2 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • 2 łyżki  kakao
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
    Bita śmietana
  • 500 ml  śmietany 30%
  • 1/2 szklanki  cukru pudru
  • 3 łyżeczki  żelatyny
    Dodatkowo
  • dżem porzeczkowy
  • starta czekolada

Sposób przyrządzania:

  1. Białka ubij na sztywno. Dodaj cukier i ubij. Nie przerywając ubijania dodawaj po jednym żółtku. Następnie wsyp mąkę ziemniaczaną i pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszaj i wylej masę na formę do pieczenia. Piecz 30 minut w 180 st. C. Upieczone ciasto przestudź i przekrój na pół.
  2. Ciasto przekładaj w następującej kolejności: ciasto, dżem, bita śmietana z dodatkiem rozpuszczonej żelatyny. Kontynuuj do wyczerpania składników. Wierzch ciasta posyp startą czekoladą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE