Dzisiaj jest: Wtorek, 23.10.2018 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Wuzetka


09.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

    Ciasto
  • 6 sztuk jajek
  • 1 szklanka  cukru
  • 2 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • 2 łyżki  kakao
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
    Bita śmietana
  • 500 ml  śmietany 30%
  • 1/2 szklanki  cukru pudru
  • 3 łyżeczki  żelatyny
    Dodatkowo
  • dżem porzeczkowy
  • starta czekolada

Sposób przyrządzania:

  1. Białka ubij na sztywno. Dodaj cukier i ubij. Nie przerywając ubijania dodawaj po jednym żółtku. Następnie wsyp mąkę ziemniaczaną i pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszaj i wylej masę na formę do pieczenia. Piecz 30 minut w 180 st. C. Upieczone ciasto przestudź i przekrój na pół.
  2. Ciasto przekładaj w następującej kolejności: ciasto, dżem, bita śmietana z dodatkiem rozpuszczonej żelatyny. Kontynuuj do wyczerpania składników. Wierzch ciasta posyp startą czekoladą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE