Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Zebra


06.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  cukru
  • 4 sztuki jajka
  • 2 szklanki  mąki + 3 łyżki
  • 3/4 szklanki  oleju
  • 1 szklanka  gorącej wody
  • 3 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1 sztuka cukier wanilinowy
  • 3 łyżki  kakao

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Ubij pianę z białek. Dodawaj do żółtek na zmianę: 2 szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, olej i wodę. Połącz masę z pianą z białek i dobrze wymieszaj.
  2. Podziel ciasto na dwie części. Do jednej dodaj 3 łyżki mąki, a do drugiej 3 łyżki kakao i wymieszaj.
  3. Na środek tortownicy wylewaj na zmianę po 1 łyżce jasnego i 1 łyżce ciemnego ciasta. Piecz 50 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE