Dzisiaj jest: Niedziela, 08.12.2019 Imieniny: Marii i Wirgiliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zebra


06.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  cukru
  • 4 sztuki jajka
  • 2 szklanki  mąki + 3 łyżki
  • 3/4 szklanki  oleju
  • 1 szklanka  gorącej wody
  • 3 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1 sztuka cukier wanilinowy
  • 3 łyżki  kakao

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Ubij pianę z białek. Dodawaj do żółtek na zmianę: 2 szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, olej i wodę. Połącz masę z pianą z białek i dobrze wymieszaj.
  2. Podziel ciasto na dwie części. Do jednej dodaj 3 łyżki mąki, a do drugiej 3 łyżki kakao i wymieszaj.
  3. Na środek tortownicy wylewaj na zmianę po 1 łyżce jasnego i 1 łyżce ciemnego ciasta. Piecz 50 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE