Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.09.2017 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Zebra


06.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  cukru
  • 4 sztuki jajka
  • 2 szklanki  mąki + 3 łyżki
  • 3/4 szklanki  oleju
  • 1 szklanka  gorącej wody
  • 3 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1 sztuka cukier wanilinowy
  • 3 łyżki  kakao

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Ubij pianę z białek. Dodawaj do żółtek na zmianę: 2 szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, olej i wodę. Połącz masę z pianą z białek i dobrze wymieszaj.
  2. Podziel ciasto na dwie części. Do jednej dodaj 3 łyżki mąki, a do drugiej 3 łyżki kakao i wymieszaj.
  3. Na środek tortownicy wylewaj na zmianę po 1 łyżce jasnego i 1 łyżce ciemnego ciasta. Piecz 50 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE